T - niinku turkki
A - niinku aatto
L - niinku lumi
V - niinku vilu
I - niinku ilta
Eikö nämä jotenkin kuulu yhteen? Mitäs meiltä puuttuu? Turkki on ehkä jollakin muullakin kuin vain eläimillä, mulla ei. Aatto on ens viikolla, sillon voi olla muutakin syytä juhlaan kun vain jouluaatto, onhan se joillakin syntymä- tai nimipäivä. Lumi.. huutakaa hep heti jos huomaatta että jossain on ja laittakaa maantieteellinen merkintä mukaan, että tiedän ottaa oikian suunnan.Vilu, tämä vois kyllä olla valokin, kumpaakin löytyy jos tarpeeksi ettii. Ilta, hmmm.. se on tulos.
Minkä ikäisiä on lapset jotka muistaa että jouluna olis aina ollu lunta? Taitaa pohjoisessa asuville olla enemminkin selviö koko asia. Mutta etelämpänä, vaikka ny täälä Pohjanmaalla. Montako ikäpolvia on jääny ilman hiihtotaitoja vain sen takia kun ei oo lunta.
Aikanaan kun asuun etelä- Ruotsis, sielä oli talvet just tämmöösiä. Heti jos oli maa vähänkin kuuras, haki hienostorouvat minkkiturkkinsa esiin. Jos sielä sattui satamaan lunta, sitä oli enimmillään ehkä kymmenen senttiä. Nythän sanotaan Suomen muistuttavan ilmastoltaan Tanskaa.
Varmaan olis terveellisempää, monin tavoin, että olis kunnon talvi. Kaamosmasennusta ei olisi, flunssapöpöt pysyis pois ja muksuulla olis paljon kivaa tekemistä pihalla. Kuka tuola kurakos ny viittii kahlata, kysyn vaan.
Kuulin aika hölmön kysymyksen yks päivä, multa kysyttiin joko mun joulu on valmis? Vastasin vain että ollu jo juhannuksesta asti.
Perjantai- ilta on kohinalla tulos päälle ja mä lähden taas yövahdiksi. eiköhän mulla huomennaki oo jotaki sanottavaa. Etelään päin parantavaa halausta ja muille muuten vaan mukavaa oloa. Entiselle ulkosuomalaaselle, tervetulua kotia.